Volnočasové aktivity dětí na druhém stupni základní školy v Jihlavě - Lisová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá volným časem a volnočasovými aktivitami dětí na druhém stupni základní školy. Práce je rozdělena na dvě části, a to část teoretickou a část výzkumnou. V úvodu je definován pojem volný čas a vymezena výchova ve volném čase. V další části jsou charakterizovány volnočasové aktivity pro děti na druhém stupni základních škol a jejich proměna během posledních zhruba šedesáti let. V závěru teoretické části jsou obecně popsány jednotlivé instituce a organizace, zabývající se trávením volného času dětí ve věku 12 15 let v České republice. Podrobněji jsou popsány instituce a organizace, které nabízejí efektivní trávení volného času pro děti výše zmíněného věku v Jihlavě. Ve výzkumné části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření, které proběhlo na vybraných základních školách v Jihlavě. Hlavním smyslem dotazníkového šetření bylo zjistit, jak tráví svůj volný čas děti v Jihlavě a jestli považují nabídku volnočasových aktivit v Jihlavě za dostačující. V závěru práce jsou zhodnoceny zjištěné výsledky z dotazníkového šetření a porovnány s teoretickými poznatky.
Leisure actvities for children on second stage of primary school in Jihlava
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; trávení volného času; instituce a organizace zabývající se volným časem; žáci 2. stupně základní školy; Jihlava; leisure time; leisure time activities; spending free time; institutions and organizations engaged in leisure time; pupils at the second stage of the primary school; Jihlava