Kalibrace odrazných hranolů - Šimek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá kalibrací odrazných hranolů pro totální stanice používané Katedrou krajinného managementu. Součástí práce bylo měření v terénu. Určeny byly směrodatné odchylky měřených délek a hodnoty součtových konstant pro použité totální stanice a odrazné hranoly. Výsledky jsou porovnány s údaji uvedenými výrobcem. Teoretická část je věnována metrologii, elektronickým dálkoměrům a odrazným zařízením.
Calibration of reflective prisms
Keywords: Kalibrace; elektronické dálkoměry; odrazné hranoly; součtová konstanta; metrologie.; Calibration; electronic distance meters; reflective prisms; additive constant; metrology.