Postoj Romů vůči zdravému životnímu stylu - Hofmanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem "Postoj Romů vůči zdravému životnímu stylu". Pro získání informací bylo využito metody kvantitativního šetření s využitím techniky dotazníku. Díky tomu je možné v práci představit postoje čtyřiceti respondentů a jejich prostřednictvím i jejich rodin. Výzkum se zaměřil na oblast stravy, pohybu, spánku, trávení volného času a také na rizikové faktory zdravého životního stylu, kam řadíme užívání tabákových výrobků, konzumaci alkoholu a užívání drog. Cílem bylo zmapovat povědomí respondentů o zdravém životním stylu a jeho složkách, jak jsou zásady zdravého životního stylu dodržovány u respondentů a jejich rodin, jaký mají názor na rizikové faktory a zda se tato tvrzení projevují i v rámci každodenní rutiny respondentů a členů jejich rodiny.
Attitudes of Roma People to a Healthy Lifestyle
Keywords: Romové; romská minorita; životní styl; zdravý životní styl; strava; pitný režim; volný čas; zájmy; postoj; Roma People; lifestyle; healthy life style; health; nourishment; leisure; drinking habits