Volnočasové aktivity dětí na letních táborech a zotavovacích akcích. - Plánská, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá, volnočasovými aktivitami na letních táborech. Konkrétně zkoumá jejich výskyt na Chaloupkách pořádaných Salesiánským střediskem mládeže v Českých Budějovicích. Hlavním bodem zkoumání je výskyt pohybových aktivit a aktivit podporujících kreativitu. Z výsledků vyplývá, že pohybová aktivita a aktivita podporující kreativitu se v programech objevují nejčastěji. Další poznatky tato práce nabízí v oblasti zařazení noční hry a vyváženost aktivit v místnosti a venku. Teoretická část se věnuje pojmům volný čas, hra a aktivita.
Free time activities children on summer camp and recovered action.
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; letní tábory; hra; Chaloupky; free time; free time activities; summer camp; game; Chaloupky