Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Ochrana fauny a flóry" - Smejkalová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato bakalářská práce se zabývá francouzskou a českou terminologií v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Ochrana fauny a flory". Texty z této tematické oblasti jsou zpracovány formou paralelního korpusu. Následně jsem z francouzských textů vybrala klíčová slova včetně jejich kolokací, u nichž jsem sledovala, jaké české ekvivalenty jsou v překladech použity. Pokud jsou daná slova či slovní spojení zahrnuta v terminologické databázi ISAP, porovnávám, zda ji překlady respektují.
French and Czech terminology in European legislative texts concentrated on the field: Protection of fauna and flora
Keywords: oblast Ochrana fauny a flory; the conservation of fauna and flora