Rovnost pracovního uplatnění mužů a žen v záchranné službě - Šámal, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce nazvaná‚ rovnost pracovního uplatnění mužů a žen v záchranné službě pojednává, jak již samotný název napovídá, o rovnosti mezi muži a ženami. Práce je orientovaná na Zdravotnickou záchrannou službu Jihočeského kraje a vypovídá o genderových poměrech v této organizaci. Výzkum prokázal, že organizace samotná se řídí platnou legislativou a není příčinou genderové diskriminace, avšak genderové stereotypy společnosti jsou hluboce zaryté v názorech samotných řadových zaměstnanců Zdravotnické záchranné služby Jihočeského Kraje.
Equal occupational opportunities for men and women in the rescue services
Keywords: Diskriminace; Gender; Rovnost; Zdravotnická záchranná služba; Zdravotnické operační středisko; discrimination; gender; equality; rescue service; rescue opetartion center