Environmentální aspekty pěstování energetických plodin - produkce CO2eq - Hovorková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2013)
Úkolem bakalářské práce ?Environmentální aspekty pěstování energetických plodin - produkce CO2 eq? je zpracovat literární rešerši shrnující agrotechniku pěstování vybrané energetické rostliny (Lesknice rákosovitá ? Phalaris arundinacea L.) a vliv jejího pěstování na životní prostředí se zaměřením na produkci skleníkových plynů vyjádřenou emisemi oxidu uhličitého (CO2). Náplň vlastní práce spočívá ve vytvoření rámce pro výpočet emisní zátěže pěstování lesknice rákosovité z hlediska CO2 v programu SIMA ? PRO.
Environmental aspects of energy crops growing - production of CO2eq
Keywords: biomasa; energetické plodiny; lesknice rákosovitá; oxid uhličitý; biomass; energy crops; reed canary grass; carbon dioxide