Wise wizards and wicked witches? An Analysis of Magic Users in Terry Pratchett's Discworld - Sedláková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Náplní této diplomové práce je prozkoumat několik prací ze série Úžasná Zeměplocha od sira Terence Davida Johna Pratchetta, se zřetelí na magii a postavy ji používající. Práce začíná prozkoumáním čarodějů a čarodějnic v Anglické tradici. Také zahrnuje magii a jak je nahlížena v populární literatuře skrz dvacáté století. Hlavní náplň práce spočívá v analýze magického systému, čarodějů, čarodějek a stereotypů s nimi spojených v pracích Terryho Pratchetta.
Wise Wizards and Wicked Witches? An Analysis of Magic Users in Terry Pratchett's Discworld
Moudří čarodějové a zlé čarodějnice? Analýza magických postav v Úžasné Zeměploše Terryho Pratchetta
Keywords: Zeměplocha; fantasy; magie; čaroděj; čarodějnice; Discworld; fantasy; magic; witch; wizard