Informovanost pacientek o diagnostice a terapii zhoubných gynekologických nádorů - Plojharová, Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Byly stanoveny tři cíle práce. Prvním cílem práce bylo zjistit, zda ženy navštěvují gynekologického lékaře 1x ročně v rámci preventivních prohlídek. Druhým cílem byla informovanost žen o diagnostice a terapii zhoubných gynekologických nádorů. Třetím cílem bylo zjistit, zda mají ženy dostatečnou informovanost o prevenci vzniku nádorového onemocnění. Na cíle byly postaveny tři hypotézy, které měly potvrdit stanovené cíle. V hypotéze jsem předpokládala, že ženy nedochází 1x ročně na pravidelné gynekologické prohlídky. Hypotéza nebyla potvrzena. Druhá hypotéza, že ženy jsou dostatečně informovány o gynekologických nemocech, tato hypotéza byla potvrzena. Třetí hypotéza, zda mají ženy dostatečnou informovanost o prevenci vzniku nádorového onemocnění. Moje hypotéza byla, že mají a tato hypotéza se potvrdila.
Awareness of patients about diagnostics and therapy of malignant gynecologic tumours
Keywords: léčba; nádor; onemocnění; prognóza; rakovina; karcinom; HPV; treatment; tumor; genetopathy; prognosis; cancer; carcinoma; HVP