Porovnání výrobní linky s jednošnekovým a dvoušnekovým extrudérem - Brůžek, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem diplomové práce je porovnání technologií jednošnekového a dvoušne-kového extrudéru. Popis jednotlivých technologií a extruzních linek. Porovnání z hlediska zpracování surovin, opotřebení funkčních částí, výkonnosti a finančních nákladů. V neposlední řadě poslouží práce k prohloubení poznatků a novinek dané problematiky.
Comparison of production line with single screw and two-screw extruder
Keywords: jednošnekový; dvoušnekový; extrudér; surovina; single-screw; twin-screw; extruder; raw material