Interpretace příběhu Sněhová královna - Máčová, Nina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se soustředí na rozbor Andersenovy Sněhové královny. Nejprve převypráví klasickou podobu Andersenova zpracování tohoto příběhu. Nastíní, co o tématu víme, definuje pojmy a základní významy které mohou být v této pohádce odhalovány. Věnuje se i dalším variantám zpracování a hledá původ námětu. Poté užívá získaných poznatků pro interpretaci obrazů.
Interpretation of the Snow Queen tale
Keywords: Psychologický výklad pohádky; arteterapie; Sněhová královna; matka; interpretace pohádky; Psychological interpretation of fairy tale; art therapy; Snow Queen; mother; interpretation of tale