Výkonnost ekonomiky regionu - Kloud, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá měřením výkonnosti regionu na konkrétním případě Jihočeského kraje, identifikací problémů, které souvisejí s použitím nakroekonomických ukazatelů na regionální úrovni.
Efficiency of the regional economy
Keywords: region; regionální statistika; HDP; hrubý domácí produkt; národní účetnictví; regionální HDP; prostorové rozvržení; HPH; hrubá přidaná hodnota; region; regional statistics; gross domestic product; GDP; national accounting; regional GDP; spatial delineation; gross value added