Genetická analýza vybrané dědičné choroby u psů - Volná, Jitka (Jihočeská univerzita, 2016)
V rámci diplomové práce byla provedena analýza 60 biologických vzorků psů, u nichž se projevila epilepsie. Byl zjišťován vztah mezi genotypem ve vybraném lokusu a výskytem epilepsie. Na základě zjištěných výsledků analýz bylo provedeno zhodnocení, zda existuje prokazatelný vztah mezi výskytem epilepsie a genotypem v daném lokusu. Dle dosažených výsledků nebyl prokázán vliv tohoto genotypu na věk prvního epileptického záchvatu.
Genetic analysis of selected inherited diseases of dogs
Keywords: epilepsie; genetika; gen; psi; PCR/RFLP; záchvat; epilepsy; genetics; gene; dogs; PCR/RFLP; seizure