Strana zelených v České republice a ve Spolkové republice Německo - Blažková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá teoretickým vymezením stran zelených v České republice a Spolkové republice Německo mezi lety 1990 a 2013. Na základě vypracovaného teoretického rámce budou obě politické strany komparovány. Práce se zaměří především na aspekt historických souvislostí, vývoj jednotlivých stran, jejich původ, typologii, politickou orientaci, základní program, organizační strukturu, členskou a voličskou základnu a prezentaci stran v nových médiích. Cílem je komparace dvou odlišně se vyvíjejících politických stran s podobnou ideovou základnou a analýza jejich odlišností ve zvolených aspektech.
Green Party in the Czech Republic and the Federal Republic of Germany
Keywords: Strana zelených; Bündnis 90/Die Grünen; Česká republika; Spolková republika Německo; politická strana; postmaterialismus; cleavages; ekologie; voličstvo; osa levicepravice.; Green Party; Alliance ´90/The Greens; the Czech Republic; the Federal Republic of Germany; political party; post-materialism; cleavages; ecology; electorate; leftright axis.