Přeshraniční spolupráce v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa: případové studie podpořené z Fondu malých projektů ERN na česko-německé hranici - Trousilová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá tématem přeshraniční spolupráce v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa (ERN) a blíže se věnuje konkrétním příkladům spolupráce přeshraničních partnerů v rámci tohoto sdružení. V úvodní teoretické části práce jsou definovány všeobecné pojmy a informace týkající se přeshraniční spolupráce v rámci EU. Následně je pozornost soustředěna přímo na ERN, jenž představuje konkrétní formu přeshraniční spolupráce v EU. V praktické části jsou blíže specifikovány informace týkající se Fondu malých projektů ERN. Poté je zde představeno sedm různých přeshraničních partnerství na česko-německé (resp. česko-saské) hranici a jejich projekty, které byly v rámci programového období 2007-2013 z Fondu malých projektů ERN podpořeny.
Cross-border cooperation in the Euroregion Neisse-Nisa-Nysa: case studies supported from the Small Projects Fund ERN in the Czech-German border
Keywords: Pohraničí; přeshraniční spolupráce; Evropská územní spolupráce; OP Přeshraniční spolupráce ČR - Sasko; euroregion; Euroregion Neisse-Nisa-Nysa (ERN); Fond malých projektů (FMP); projekt.; Border; cross-border cooperation; European Territorial Cooperation; OP Cross-Border Cooperation Czech Republic - Free State of Saxony; Euroregion; Euroregion Neisse-Nisa-Nysa (ERN); Small Projects Fund (SPF); project.