Návrh, ověření funkčnosti a hodnocení technologické linky pro zpracování chrastice rákosovité k energetickým účelům. - Vacek, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá navržením technologické linky pro zpracování Chrastice rákosovité. Teoretická část popisuje trávy, které se využívají pro energetické účely. V druhé části jsou vysvětleny technologické parametry pro pěstování a spalování energetických travin. Praktická část představuje navržení technologické linky pro sklizeň Chrastice rákosovité. Technické a technologické požadavky na mechanizační prostředky a operace. Ekonomické zhodnocení . Ve vlastní části jsem se zaměřil na časovou náročnost jednotlivých operací.
The design, verification of functionality and evaluation of the technological lines for the gathering in of reed canary-grass for energy purpose
Keywords: fytomasa; chrastice rákosovitá; ekonomické zhodnocení; energetické trávy; technologie; náklady; čas.; phytomass; reed canary-grass; economic evaluation; energy grasses; technology; costs; time.