Integrace dětí s kombinovaným postižením - Vrábliková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé práce "Integrace dětí s kombinovaným postižením" bylo zjistit, s jakými problémy se potýkají rodiče dětí s kombinovaným postižením v rámci školské integrace, tedy zejména do základních škol v Karlovarském kraji. Dále jsem se zaměřila na učitele, kteří mají tyto děti integrovány ve své třídě. Při zpracování výzkumu jsem použila jako základní metody dotazování a analýzu dokumentů.U metody dotazování jsem zvolila techniku rozhovoru. Při sběru dat pomocí analýzy dokumentů jsem využívala techniku sekundární analýzy dat. Z výzkumu vyplynulo mnoho hypotéz. Práce by měla posloužit jako cenný zdroj informací o této dnes velmi diskutované problematice.
Integration of children with multiple handicap
Keywords: Integrace; Integrativní vzdělávání; Socializace; Zdravotní postižení; Kombinované postižení; Dětská mozková obrna; Integration; Integrative education; Socialization; Physical impairment; Combined disability; Infant cerebral palsy