Péče o klienta s Alzheimerovou chorobou z pohledu pečovatele a rodiny - Zíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá péčí o pacienta s Alzheimerovou chorobou, jak ve specializovaném centru, tak v rodinném prostředí. Práce je rozdělena na dvě části. První část, teoretická, je z velké části věnována Alzheimerově chorobě. Jsou zde zahrnuty veškeré informace týkající se tohoto onemocnění, jako například stádia, diagnostika a léčba. Poslední kapitola teoretické části se věnuje péči a klade velký důraz na informace nejen o sociálních službách a organizacích pomáhajícím rodinám postihnutým tímto onemocněním ale i na informace o přiblížení domácí péče pro dobro nemocného a rodiny. V praktické části bylo cílem formou rozhovoru přiblížit, jak domácí péče a život s člověkem, který Alzheimerovou chorobou onemocněl, probíhá.
Caring for a client with Alzheimer's disease from the perspective of a caregiver and family
Keywords: Alzheimerova choroba; organizace; diagnostika; informace; domácí péče; Alzheimer's disease; organization; diagnosis; information; home care