Udržitelný cestovní ruch v aglomeraci Tábor - Chmelová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu oblasti aglomerace Tábor z hlediska vhodnosti destinace pro cestovní ruch a jeho udržitelnosti. Hodnocení bylo provedeno prostřednictvím situační analýzy a dotazníkového šetření mezi návštěvníky této destinace. Následující část práce se zaměřuje na vytipování nevyužitého potenciálu cestovního ruchu, na jehož základě je následně vytvořen návrh produktového balíčku šetrného cestovního ruchu. Výsledkem je produkt cestovního ruchu, který se zaměřuje na hipoturistiku v této oblasti. V závěru práce jsou navrženy další možné způsoby podpory cestovního ruchu a jeho udržitelnosti v aglomeraci Tábor.
Sustainable tourism in the greater Tábor
Keywords: cestovní ruch; udržitelný cestovní ruch; Táborsko; produktový balíček; hipoturistika; tourism; sustainable tourism; Tábor region; package; hipotourism