Značkování u koňovitých (Equidae) - Tučková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato magisterská práce se zabývala značkování pomocí trusu a moči u čtyř druhů koňovitých u čtyř druhů chovaných v zajetí a to u osla afrického (Equus africanus), zebry Grévyho (Equus grevyi), zebry stepní (Equus quagga), zebry horské (Equus zebra). data o značkování byly shromažďovány během dvou sezon pětiměsíčních pozorování 15 stád koňovitých v 5 českých zoologických zahradách, a to v Zoo Dvůr Králové, Zoo Liberec, Zoo Brno, Zoo Ostrava a Zoo Ústí nad Labem. Práce se zaměřovala hlavně na testování několika hypotéz o funkci značkování u hřebců, klisen a hříbat a také na mezidruhové rozdíly v chování.
Scent marking in Equids (Equidae)
Keywords: značkování; koňovití; mezidruhové rozdíly; sociální organizace; scent marking; equids; interspecies differences; social organization