Finanční analýza průmyslového podniku - Urbanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce řeší finanční analýzu průmyslového podniku, který se zabývá výrobou plastových a kovových komponentů. První část bakalářské práce je zpracována pomocí odborných literárních publikací a zdrojů, které jsou zaměřeny na cíle finanční analýzy, předmět, zdroje informací pro uživatele, uživatelé finanční analýzy, hodnocení trendů a struktury, fáze a metody pro zpracování finanční analýzy. Druhá část bakalářské práce je vypracována za období 2011 až 2015 a nejprve seznamuje se společností, která se zabývá výrobou kovových a plastových komponentů. Dále je v této části bakalářské práce zpracována finanční situace společnosti, kde jsou použity účetní výkazy a výroční zprávy společnosti. Finanční analýza se zde aplikuje pomocí ukazatelů a metod finanční analýzy. V závěru bakalářské práce jsou shrnuty a vyhodnoceny všechny výsledky vývoje finanční analýzy ve společnosti a vypracovány návrhy na zlepšení finanční situace a neefektivnosti společnosti.
Financial analysis of the company
Keywords: Finanční analýza; účetní výkazy; ukazatele aktivity; ukazatele likvidity; ukazatele zadluženosti; Financial analysis; financial statements; activity ratios; liquidity ratios; debt ratios