Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství - Vopátková, Linda (Jihočeská univerzita, 2016)
V pekařském průmyslu je základním kamen používání surovin s dostatečnou kvalitou. Tato kvalita by měla být pravidelně kontrolována. Nejdůležitější složkou pro výrobu v pekařském průmyslu je právě mouka, proto je kladen důraz na její kvalitu. Ta je kontrolována řadou metod k tomu určených. Tato bakalářská práce se zaměřuje na mouky z pšenice seté a pšenice špaldy z ekologického zemědělství a hodnotí rozdíly mezi těmito obilovinami, které mají velkou oblibu v mlynářském a pekárenském průmyslu.
Comparisson of technological quality of bread and spelt wheat flour from organic farming
Keywords: pšenice; špalda; ekologické zemědělství; jakost mouky; wheat; spelt; organic farming; flour quality