Vliv kapitálové struktury na produktivitu podniků - Vrchota, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je naleznout vztah mezi kapitálovou strukturou a produktivitou podniku vzhledem k velikosti podniků a vzhledem k jejich celkové zadluženosti. Teoretická část práce založená na odborné literatuře definuje pojmy týkající se kapitálové struktury a produktivity. Zahrnuje též využití elektronických zdrojů k definici velikosti podniku dle směrnic Evropské Unie. V praktické části je provedena analýza produktivity práce, produktivity kapitálu a zadluženosti v absolutní a dynamické rovině. Následně jsou provedeny regresní analýzy hledající vztahy mezi produktivitou a zadlužeností závisle a nezávisle na velikosti podniku a dále závisle na zadluženosti. Nalezené vztahy jsou vyjádřeny korelačním koeficientem a rovnicí.
Influence of the Capital Structure on the Company Productivity
Keywords: kapitálová struktura; produktivita práce; produktivita kapitálu; velikost podniku; zadluženost; capital structure; labor productivity; capital productivity; company size; debt ratio