Technická hračka - Haladová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2014)
Hračky jsou důležitou součástí lidského života. V moderním světě jsou to právě technické hračky, které plní roli zprostředkovatele techniky a technických informací v dětském světě. Cílem této práce je zhodnotit a zmapovat současný trh hraček se zaměřením především na technické hračky a stavebnice. Teoretická část práce je započata definováním hry, hračky a jejich rozdělením, poté zaměřena na rozdělení a historii technických hraček a nakonec je zmapován trh hraček v České republice. V praktické části byl posouzen vliv technických hraček na děti a dospívající s ohledem na rozvoj technického myšlení a jejich vztah k technice.
Technical toy (Tech toy)
Keywords: Klíčová slova: hra; děti; technika; stavebnice; vzdělávání; zábava.; Keywords: game; children; technology; building kit; education; entertainment.