Změna právní formy podnikání - Hlásková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci jsem se zabývala tématem změny právní formy podnikání, která se stává častým nástrojem přizpůsobení se společnosti současným potřebám, které v souladu s ţivotním cyklem kaţdé společnosti mohou nastat. Hlavním cílem práce bylo zmapovat současnou právní úpravu týkající se obchodních společností a dále pak týkající se přeměn obchodních společností a druţstev.
Changes of legal form in business
Keywords: Zákon o přeměnách obchodních společností a družstev; Akciová společnost; Společnost s ručením omezeným; Likvidace; Transformace společnosti; Company and syndicate transformation act; Incorporated company; Limited Liability Company; Liquidation; Company transformation