Dopady čerpání strukturálních fondů EU na sociálně-ekonomické aspekty MAS Třeboňsko. - Šejdová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit dopady čerpání strukturálních fondů Evropské unie na sociálně-ekonomické aspekty MAS Třeboňsko. Teoretická část zahrnuje vývoj Evropské unie, další část tvoří strukturální fondy z hlediska významu, forem a čerpání. Praktickou část tvoří analýza MAS Třeboňsko a program Leader. Další kapitola se zabývá dotazníkovým šetřením, prostřednictvím kterého byli osloveni představitelé obcí za účelem zjištění informací a dat týkajících se např. spokojenosti a úspěšnosti v čerpání strukturálních fondů, představy o vývoji obcí, oblasti vývoje v budoucnu. Zjištěné poznatky zpracovány do tabulek a grafů. Výsledky z dotazníkového šetření vyhodnoceny a zpracovány. Vlastní návrh změn a doporučení.
Results of the received Structural Funds EU under social-economics aspekt of MAS Třeboňsko
Keywords: Evropská unie; strukturální fondy; MAS Třeboňsko; program Leader; dotazníkové šetření; terénní průzkum; statistické zpracování; The European Union; The Structural Funds; Local Action Group Třeboňsko; Leader of the Czech Republic programme; a questionnaire survey; a field survey; a statistical treatment