Vybrané závazkové vztahy v zemědělském podniku - Píchová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce zkoumá vybrané závazkové vztahy v zemědělském podniku. Jejím cílem je tyto závazky popsat, rozebrat, zhodnotit a zjistit jaký mají ekonomický dopad na podnik. Hlavními tématy práce je kupní smlouva zaměřená na prodej mléka a prodej rostlinné výroby a pachtovní smlouva. U obou typů smluv jsou nejprve popsány jejich vzory. Poté na základě dotazníkového šetření a na základě získaných dat je zjištěno, jak se vybrané komodity podílejí na hospodářském výsledku podniku. Následně jsou tyto data porovnána s výsledky zjištěnými ze Zemědělského svazu, Agrární komory a Ministerstva zemědělství České republiky.
Selected Commitment Relations in Agricultural Business
Keywords: Závazkové vztahy; závazkové právo; kupní smlouva; pachtovní smlouva; nový občanský zákoník; obligation law; obligation relationships; sales contract; lease agreement; the new Civil code