Tvorba modelu a realizace 3D tisku - Lišková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením 3D modelu a následnou realizací tisku modelu na 3D tiskárně. Jako produkt pro demonstraci 3D tisku byla zvolena krabička na kolo, která je umístěna na sedlové tyči. V teoretické části práce je krátce popsána historie 3D tisku, tiskové technologie, software pro tvorbu modelu a materiály. Model byl navrhnut v online editoru TinkerCad. Tisk byl realizován technologií Fused Deposition Modeling na tiskárně Original Prusa i3 MK3. Součástí práce je jednoduchý návod pro uživatele, jak postupovat při vytváření vlastního modelu a tištění na 3D tiskárně. Celý tento postup je vysvětlen na modelu žetonu do košíku s logem Jihočeské univerzity.
Creating a 3D model and its realization on a 3D printer
Keywords: FDM; tiskárna; 3D tisk; model; editor; materiál; filament; FDM; printer; 3D printing; model; editor; material; filament