Aktivizující metody ve výuce zeměpisu: náměty pro výuku regionální geografie v 7. ročníku ZŠ - Ležáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této práce je tvorba výukového materiálu pro výuku regionální geografie v 7. ročníku základních škol. Práce využívá různé aktivizující metody. Výukové aktivity mají tři hlavní témata Kmeny, Globalizace a Kolonialismus. Součástí diplomové práce je také metodická příručka pro učitele, která obsahuje pokyny, pomůcky, přínosy a další informace, které učitelům pomohou s aplikací těchto materiálů do výuky geografie. Autorka vše zpracovávala podle platných kurikulárních dokumentů platných v České republice, především RVP ZV a ŠVP ZV pěti vybraných základních škol.
Activating methods in geography teaching: ideas for teaching regional geography in the 7th grade of primary school
Keywords: aktivizující výukové metody; zeměpis; regionální geografie; výukový materiál; metodická příručka pro učitele; kmeny; globalizace; kolonialismus; activating teaching methods; geography; regional geography; teaching material; methodological guide for teachers; Tribes; Globalization; Colonialism