Systém vnitropodnikového účetnictví a jeho význam pro řízení podniku - Ryšavá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Vnitropodnikové účetnictví poskytuje podrobné informace o průběhu hospodářských činností uvnitř podniku. Je důležitým prvkem pro řízení podniku a jeho vnitropodnikových útvarů. Cílem práce je analyzovat systém vnitropodnikového účetnictví ve vybraném podniku, zhodnotit význam vnitropodnikového účetnictví pro řízení podniku a navrhnout zlepšení v systému a metodice vedení vnitropodnikového účetnictví ve vybraném podniku.
The system of internal accounting and its impact on business management
Keywords: vnitropodnikové účetnictví; středisko; náklady; kalkulace; internal accounting; center; costs; calculation