Nakloněná rovina - Kubíček, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá fyzikálním rozborem a studiem jednoduchého stroje - nakloněné roviny. Součástí této úlohy je zkonstruovat potřebné zařízení, na němž budou po teoretickém rozboru provedeny praktické úlohy cílené na měření součinitele smykového tření a rovnoměrného zrychlení tělesa.
Inclined plane
Keywords: nakloněná rovina; měření; experiment; Inclined plane; measurement; experiment