Zkušenosti sester s hospitalizovanými klienty z řad svědků Jehovových - Razímová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce věnuje pozornost zkušenostem sester s hospitalizovanými klienty z řad svědků Jehovových, subjektivním pocitům sester, jejich názorům a zvláštnostem při ošetřování svědků Jehovových. Je velmi pravděpodobné, že se s nimi sestry ve své praxi setkaly nebo se setkají. Možnosti medicíny a dalších vědeckých oborů stále postupují a proto se objevují stále nové možnosti léčby i pro svědky Jehovovy, kteří nepřijímají krevní přípravky. Vzhledem k tomu, že trendem v moderním ošetřovatelství je aplikovat profesionální multikulturní přístup, je vhodné znát specifika péče o tyto klienty. Abychom byli schopni naplňovat potřeby i těchto uživatelů ošetřovatelské péče, je dobré zmapovat mimo jiné i zkušenosti sester s hospitalizovanými klienty z řad svědků Jehovových.
The Experience of Nurses with Hospitalised Jehovah's Witness Clients.
Keywords: Svědkové Jehovovi; zkušenosti; sestra; ošetřovatelská péče; náboženské vyznání.; Jehovah's Witnesses; experience; nurse; nursing care; religion.