Možnosti aktivní regulace tělesné hmotnosti a její využívání u studentů PF - Hait, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je zjistit nejčastější způsoby aktivní regulace tělesné hmotnosti u studentů pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Teoretická část diplomové práce se zabývá možnostmi (způsoby) aktivní regulace tělesné hmotnosti. životním stylem, výživou, pohybem, tělesnou typologií, regenerací a psychickou stránkou člověka. Praktická část práce byla realizována pomocí kvantitativního dotazníku, který byl distribuován mezi studenty pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Získaná data jsou zpracována do tabulek a grafů. Závěrem diplomové práce je zpracování výsledků zkoumaného souboru a následná doporučení v oblasti této problematiky.
Possibilities of active body weight regulation and its use in PF students
Keywords: Dieta; tělesná konstituce; obezita; výživa; sportovní aktivity; stravovací návyky; Diety; body composition; obesity; nutrition; sports activity; eating habits