Problematika poruch příjmu potravy na 2. stupni ZŠ - Martinů, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou poruchy příjmu potravy na druhém stupni základní školy. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení pojmů mentální anorexie a mentální bulimie. Přes historický vývoj těchto poruch, komplex příčin a důsledků nemoci a rizikové skupiny nemocných jsem se dostala aţ k současným pouţívaným způsobům léčby. Praktickou část práce pak tvořilo dotazníkové šetření určené dospívajícím ţákům. Na základě tohoto výzkumného šetření jsem pak vypracovala stručný preventivní program určený hlavně rodičům a pedagogům, obsahující praktické rady, jak podpořit prevenci poruch příjmů potravy u dospívajících jedinců.
Eating Disorders Problems at the Primary School
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; prevence; food intake disorders; anorexia neurosa; bulimia neurosa; prevention