Zpracování územní studie vybrané lokality - Vrabel, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá návrhem územní studie pro vybranou lokalitu. Lokalita se nachází v obci Světlík. V první, teoretické části se s použitím odborné literatury věnuji pojmu krajina. Následuje téma krajinné a územní plánování. Poté téma urbanismus a obecné požadavky na umístění stavby. Poslední téma rešerše je územní studie. Ve druhé části práce se zabývám popisováním řešené lokality a obce. Dále sběru dat a informací o řešeném území, včetně fotodokumentace. Následně jsem zhotovil územní studii včetně výkresové dokumentace a technické zprávy.
Elaboration of a territorial study of a selected locality
Keywords: územní studie; krajina; územní plánování; territorial studies; landscape; territorial planning