Rozvíjíme emoce dětí v mateřské škole - Bendová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Ve své práci v teoretické části se zabývám významem emocí, emoční inteligencí a emočním vývojem dítěte. Dále popisuji možnosti emočního rozvoje dítěte v mateřské škole. V praktické části provádím pozorování ve čtyřech mateřských školách, kde zmapuji pomůcky a formy práce, které učitelky při práci s emocemi využívají. Poté získané informace využiji při vytvoření hry, zaměřené na rozvíjení vnímání, porozumění a zvládání vlastních emocí.
We are developing children's emotions in our kindergarten
Keywords: Emoce; emoční vývoj; mateřská škola; emoční inteligence; rozvoj emoční inteligence; Emotion; emotional development; kindergarten; emotional intelligence; development of emotional intelligence