Short Stories of the American Civil War/Povídky o americké občanské válce - Mašková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce prozkoumá historii občanské války ve Spojených státech (1861 - 1865) prostřednictvím literární fikce (konkrétně povídkového žánru). Většina autorů pochází ze severu, stejně jako Ambrose Bierce, který za boj na straně Unie získal vyznamenání. Budou zkoumány a analyzovány jak zkušenosti vojáku, tak dopad na celou společnost (manželky a děti vojáků, otroci jihu, civilní obyvatelstvo atd.). Úvod bude obsahovat přehled samotné občanské války se zvláštním důrazem na historické události zobrazené v analyzované fikci.
Short Stories of the American Civil War
Povídky o americké občanské válce