Komplexní řešení dílčího úseku cyklostezky "Otavská cyklostezka" Sušice - Prameny Vltavy. - Fraňková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Nadace Jihočeské Cyklostezky začala ve spolupráci s jinými městy rozvíjet projekty budování cyklostezek na území České republiky, s případným rozšířením na bavorskou stranu. Jedno z partnerských měst je též malé městečko Sušice okr. Klatovy, kde prozatím síť cyklostezek a cyklotras není tolik rozšířena. Proto vznikl projekt Otavská cyklostezka - Putování krajem Karla Klostermanna. Mým úkolem bylo zpracování návrhu konkrétního vybraného úseku s vyřešením dílčích částí. Sumarizace mapových podkladů, vyřešení majetkoprávních vztahů, stavební zásahy na řešených komunikacích, pozemkové a jiné úpravy, směrové a výškové řešení trasy, zásahy do životního prostředí a jiných ochranných pásem, ale též i pečlivé vyřešení vybavení (odpočinkového- piknikového místa, informační panely, stojany na kola, {&x2026;}) a dopravní značení Otavské cyklostezky. Vzhledem k tomu, že se budoucí cyklostezka bude budovat již na stávající nezpevněné komunikaci, nedocházelo při řešení stezky k problémům s parcelami KN. Na těchto parcelách dojde pouze ke stavebním úpravám pozemků a stavebním úpravám polních a lesních cest. Projektová dokumentace je vypracována pro stavební povolení dle platných předpisů a norem.
The complex solution of partial section of cyklo-trail "Otava cyklo-trail" Sušice - Riverheads of Vltava.
Keywords: cyklostezka; cyklotrasa; projektová dokumentace; směrové řešení; výškové řešení; technické parametry; komunikace zpevněná; komunikace nezpevněná; cycling trail; cycling path; project documentation; directional solution; altitudial solution; technical characteristic; metalled road; earth road