Praktická aplikace ICF - Svěcená, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví (MKF) je nástrojem, který může přispět pro zlepšení koordinace mezi zdravotními a sociálními službami. Tato klasifikace zajistí komunikaci v rámci interprofesního rehabilitačního týmu. Cílem výzkumu této práce je zjistit praktickou využitelnost Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví v zdravotně sociálních službách, v oblasti předpisů, které upravují přiznání nároku na tzv. "zvláštní pomůcky", tedy Zákona č. 329/2011 Sb. a Vyhlášky č. 388/2011, ve znění pozdějších předpisů.
Practical application of ICF
Keywords: mezinárodní klasifikace funkčních schopností; disability a zdraví; zvláštní pomůcky; aktivity; participace; faktory prostředí; kvalita života; facilitátory a bariéry; funkční stav; International Classification of Functioning; Disability and Health; special aids; activities; participation; environmental factors; quality of life; facilitators and barriers; functional status