Podpora autonomie u seniorů - Sociální služby Města Milevska - Hejnová, Bohdana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je orientována na charakteristiku a problematiku stárnutí a stáří. Zabývá se změnami, které v souvislosti s tímto obdobím lze očekávat, dále pohledem demografickým, náhledem společnosti na stárnoucí populaci; popisuje důležitost volného času jako podporujícího prostředku autonomie seniorů. Cílem práce je představit Sociální služby Města Milevska jako organizaci podporující právě autonomii seniorů, jíž posláním je zaměřit se na takovou pomoc a podporu, aby senioři byli stále součástí přirozeného místního společenství, uplatňovali vlastní vůli a jednali na základě vlastních rozhodnutí.
Support of senior's autonomy - Social Services in Milevsko town
Keywords: senioři; stáří; stárnutí; autonomie; seberealizace; lidské potřeby; sociální služby; elderly; old age; aging; autonomy; self-realization; human needs; social services