Sedící muž - Jelínková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce pod názvem Sedící muž se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se bude zabývat barvou: z umělecko-estetického, fyzikálně-optického a fyziologicko-psychologického hlediska. Cílem praktické části je vypracovat soubor maleb různými malířskými technikami s námětem sedícího muže, za využití poznatků získaných z teoretické části. Hlavní inspirační zdroj pro realizaci maleb bude čerpán u vybraných malířů, kteří se zabývali figurálním námětem.
Sitting Man
Keywords: Barva; sedící muž; chromatický prostor.; Color; Sitting Man; Chromaticity Space.