Témata týkající se smrti z pohledu dětí předškolního věku a jejich rodičů - Nováková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je věnována problematice smrti z pohledu předškolních dětí a jejich rodičů. Teoretická část je zaměřena na samotnou problematiku a možnosti, jak mohou rodiče se svými dětmi předškolního věku otevírat a sdílet témata týkající se smrti. Cílem praktické části je přiblížit postoje a zkušenosti rodičů s touto problematikou a jejich názor na otevírání těchto témat. Bude realizováno dotazníkové šetření, které doplní hloubkový rozhovor/ rozhovory.
Topic related to death from the perspective of preschool children and their parents
Keywords: smrt; truchlení; předškolní dítě; rodič; mateřská škola; death; mourning; preschool child; parent; Kindergarten