Vypovídací schopnost účetních výkazů sestavených dle české účetní legislativy a IFRS - Mašková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je shrnout specifika vykazování podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a prostřednictvím analýzy zhodnotit vypovídací schopnost vybraných účetních položek. Tato práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zabývá účetními výkazy, vypovídací schopností, oceněním a významnými položkami. V praktické části jsou analyzovány účetní výkazy a jejich položky, a zhodnoceny rozdíly mezi českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví.
Explanatory power of financial statements compiled according to czech accounting regulations and IFRS
Keywords: účetnictví; účetní výkazy; české účetní předpisy; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; accounting; financial statements; Czech accounting regulations; International Financial Reporting Standards