Metodika k předmětu "Úvod do světa práce" a její aplikace do ŠVP - Prokůpková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Obsahem diplomové práce je metodika k předmětu Volba povolání podle Rámcového vzdělávacího programu. Teoretická část práce objasňuje RVP ZV, práci v zahraničí, duševní vývoj jedince na 2.stupni ZŠ aj. V praktické části je metodika k 10 vyučovacím hodinám vytvořena za pomoci klíčových kompetencí. Jedním z cílů je upozornit na důležité postavení tohoto předmětu již na základní škole.
Methodology to subject "Introduction to world of Labour" and her aplication to a School Educational programme