Arteterapie v Terezíně 1942-1944 - Kabíček, Jakub (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce pojednává o arteterapeutickém působení Friedly Dicker-Brandejsové v terezínském ghettu v letech 1942-1944 a analýzou dětských obrázků a koláží, které pod jejím vedením vznikly. Pro pohled na obrázky používám hlediska Rožnovské arteterapie. Dále se práce zabývá vývojem a formováním Friedly Dicker Brandejsové jako výtvarnice, pedagožky a artetrerapeutky a jak se setkání a spolupráce s osobnostmi, jakými byli např. Johannes Itten, Paul Klee nebo Viktor Lowenfeld, odrazila v její práci v terezínském ghettu.
Art Therapy in Terezin 1942-1944
Keywords: arteterapie; Terezín; holocaust; děti; Friedl Dicker-Brandejsová; art therapy; Friedla Dicker-Brandejs; children; Theresienstdt