Etická analýza současné Koncepce návrhů řešení problematiky bezdomovectví v Praze v letech 2013 - 2020 - Pištěková, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá komplikovanou problematikou řešení bezdomovectví na území hlavního města Prahy navrhovaných pro období let 2013-2020. Eticky analyzuje Koncepci návrhů řešení problematiky bezdomovectví v Praze v letech 2013-2020 a srovnává ji s tzv. Akčním plánem, který jí předcházel. Etické problémy jsou definovány na základě příkladů praxe sociální práce s lidmi bez přístřeší. Závěr práce obsahuje návrh možného řešení definovaných etických problémů, které z analyzované Koncepce vyplývají.
Possibilities of next living for seniors, who are leaving sanctuary house
Keywords: bezdomovec; bezdomovectví; historie bezdomovectví; obecné blaho; princip solidarity; etické problémy; metodika řešení problematiky bezdomovectví v Praze; Koncepce návrhů řešení problematiky bezdomovectví; Akční plán; homeless; homelessness; history of homelessness; general welfare; the principle of solidarity; ethical issues; Methodology of the solutions of homelessness in Prague; Concept of proposals for the solution of homelessness in Prague; Action plan