Ekonomická analýza nákladů na péči o opuštěná zvířata - Koutníková, Anna (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá ekonomickou analýzou nákladů na opuštěná zvířata. Zaměřuje se na náklady útulků v Jihočeském kraji. Práce se zmiňuje o změně legisla-tivy a novinkami v ní. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaké náklady jsou spojeny s péčí o opuštěná zvířata. Srovnání nákladů vybraných útulků s ohledem na strukturu a velikost města, pro který byl útulek zbudován. Také se přihlíželo k počtu psů, kteří útulkem prošli, umístění útulku v zástavbě apod. Poté bylo provedeno srovnání na základě určených kritérií a shrnutí daných výsledků. Práce byla zpracována na základě informací, které poskytli zástupci jednotlivých útulků. Získané údaje byly následně statisticky vyhodnoceny v grafech a tabulkách
An economic analysis of the costs of caring for abandoned animals
Keywords: Ochrana zvířat; welfare; zákon na ochranu zvířat; občanský zákoník; krmný den; ekonomická analýza; ekonomika; Animal protection; animal welfare; animal protection law; the Civil Code; feeding day; economic analysis; economics