Změny v organizační architektuře a řízení podniku a hodnocení jejich efektivnosti. - Svobodová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2007)
Organizační architektura představuje umění vytvořit systém vztahů, chování a jednání určité skupiny lidí, vedoucí k uspokojení jejich aspirace ve společné činnosti. Cílem práce bylo hledat a navrhnout nové cesty k racionalizaci jednotlivých prvků současných systémů organizace a řízení, najít matody, jak racionálně provádět organizační změny se zřetelem na komplexní a dynamický charakter této činnosti. Objektem zkoumání byla společnost TERMS, a.s.
Changes in organizational architecture, control and efficiency evaluation in company.
Keywords: architektura organizace a řízení; organizace; změny v organizaci a řízení; engineering; management; organizational structure