Měnový vývoj v České republice ve vztahu k úrokovým sazbám - Škardová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na měnový vývoj v České republice. Jejím hlavním cílem je zhodnotit tento vývoj ve vztahu k úrokovým sazbám. První teoretická část se zabývá problematikou peněžního trhu a monetární politiky. Druhá praktická část je zaměřena na zmapování měnového vývoje, respektive jednotlivých měnových agregátů, vývoje úrokových sazeb, objemu úvěrových peněz a následnou analýzu vzájemného vztahu těchto veličin v průběhu posledních jedenácti let. Pro lepší přehlednost jsou úrokové sazby a objem zapůjčených peněz členěny dle typu spotřebitele a druhu účelu úvěru. Statistické údaje jsou získány ze statistických zpráv České národní banky
Monetary developments in the Czech Republic in relation to interest rates
Keywords: Měnová politika; úroková sazba; peněžní zásoba; peněžní trh; Monetary policy; interest rate; money supply; money-market