Programy podpory Evropské unie v oblasti zemědělství a jejich aplikace na vybranou zemědělskou firmu - Paxová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Název této diplomové práce je "Programy podpory Evropské unie v oblasti zemědělství a jejich aplikace na vybranou zemědělskou firmu". Práce je zaměřena na analýzu podpor v zemědělském podniku "Společnost, s. r. o". Evropská unie poskytuje mnoho podpor pro zemědělské podniky v České republice. Všechny tyto podpory berou ohled na ochranu přírody a zemědělské podniky tak musí splňovat mnoho specifických podmínek, které jsou dány Evropskou unií. V současnosti, Společnost, s. r. o. pobírá podporu poskytovanou, jak ze zdrojů Evropské unie, tak ze státních zdrojů, kterou je například: jednotná platba na plochu (SAPS), národní doplňkové platby Top-Up, agroenvironmentální opatření, podpora méně příznivých oblastí a některé specifické národní dotace. Výsledkem práce bylo navržení využití Programu rozvoje venkova a tvorba projektu pro Společnost, s. r. o.
Supports from European Union in the sphere of agriculture and their application to select agricultural company
Keywords: finanční podpory; dotace do zemědělství; zemědělské podnikání; financial supports; grants in agriculture; farming business